Kategorier
hem

Årets Formbärare 2020

Från Svensk forms hemsida,
Svensk Forms styrka har i alla tider varit att omedelbart ta sig an samtidens utmaningar, idag med visionen Ett hållbart samhälle genom god design. På föreningens födelsedag den 6 oktober korar våra 13 regionalföreningar för åttonde året i rad sina Formbärare över hela landet för att manifestera designens kraft. I år sammanfaller utmärkelsen med Svensk Forms 175-årsdag.
Formbärarna är personer, organisationer eller företag som på olika sätt spelar en stor roll för utvecklingen av form- och designområdet i sin region. Formbärarna får stolt bära titeln i ett helt år fram till nästa Formslag, på Svensk Forms födelsedag.

Formbärare 2020:
Den Pedagogiska Designbyrån

Motivering:
På bara 10 år har Den Pedagogiska Designbyrån brutit ny mark med lärandet inom konst och design som spännande, aktuell och ny betraktelse av samhället utifrån barn och ungdomars perspektiv. Med en bred repertoar av workshops och publik verksamhet har Den Pedagogiska Designbyrån framgångsrikt nått barn och ungdomar, såväl som vuxna, genom design, konst och media. Med pedagogikens teori samt färg och form experimenterar Den Pedagogiska Designbyrån med bildens kraft i yttersta framkant för att hitta nya vägar för det inkluderande lärandet och synen på det.

STORT TACK till alla er som gjort detta möjligt och tack Svensk Form!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *