Kategorier
hem

Olle Olsson Hagalund

  I hela sitt liv bodde konstnären Olle Olsson Hagalund i sitt trähus i Hagalund i Solna. Huset byggdes av hans morfar år 1891 och när Solna skulle förtätas och bli en förstad till Stockholm protesterade Olle och hans hus blev mirakulöst kvar. Idag är det ett museum som fyller Hagalund med liv och kreativitet. Olle kallade ogärna sig för konstnär och ville heller inte se på sina målningar som konst, han sa en gång att ”jag är naivist för att behålla min bardoms syn på tingen”, med åren blev Olle allt friare, mer färgrik och personlig i sitt skapande. Tillsammans med oss och på uppdrag av Solna stad får eleverna i mellanstadiet i Solna genom workshops i animation bekanta sig med Olle Olsson och hans färgstarka, naivistiska värld!

Läs mer om Olle här! 

Bilder lånade från olleolssonhagalund.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *