Kategorier
hem

En brevväxling i animerad film

Innan påsklovet gjorde vi en två dagar lång workshop inom ramen för vårt projekt finansierat av Svenska Institutet och deras program Creative Force. Våra elever kommer ”brevväxla i film” med en grupp barn som bor i flyktinglägret Shatila i Libanons huvudstad Beirut. Vi ser att film är ett språk som talas i hela världen, det är en unik kombination av ord, bild, rörelse och ljud med stora möjligheter till kommunikation. Genom film kan vi göra våra röster hörda, vi kan sprida budskap, vi kan lära oss nya saker och vi kan se världen ur någon annans ögon och på så sätt få syn på en annan persons perspektiv och liv.  Elevernas filmer handlade denna gången om barnkonventionen, tätt sammanflätat med erfarenheter och upplevelser från deras egna liv. Projektet finansieras av Svenska Institutets program Creative Force.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *