Kategorier
hem

Muralmålningen på Brandbergsbadet

Läs hela artikeln här! 

Tillsammans med 15 sommarjobbade ungdomar har vi under tre veckor i början av sommaren gjort en muralmålning på Brandbergsbadet. Temat för målningen fick vi från Victoria Park som äger badet, dom önskade sig en vägg fylld av ungdomarnas sommarminnen.

Basma berättar om sitt sommarminne,

Jag ritade en sandslott för att den väcker djupa minnen i mig. I sommaren när jag var 4 år var det mitt sista gång jag gick till stranden i Syrien. Det var då min farfar lärde mig att bygga en sandslott genom att göra det tillsammans. Efter det var sista gången jag såg honom. Jag ritade den för att sandslottet var sista minnet av honom och av den fina sommaren i Syrien innan den förstördes.

Det känns också att sandslottet och badbollen är de typiska symbolen för sommaren hos många barnschampo andra människor. För att på sommaren är det att alla barn åker med sina familjer till stränderna och börjar bygga ett sandslott eller kasta badbollen till varandra. Jag ritade krabborna för att de så gulliga ut och för att det skulle passa in med sandslottet.

Luftballongen brukar man se mest från bilfönstret när man åker med sina föräldrar in till stan eller någon annan stans och de syns för det mesta bara på sommar när vädret är ganska fint. Så det är därför min bild ser ut som den gör nu och sakerna i min bild är de sommarminnen jag har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *