Kategorier
Okategoriserade

Muralmålningen i Brandbergen C

Under tre riktigt varma sommarveckor skapade 21 stycken ungdomar från Haninge denna maffiga muralmålning i Brandbergen Centrum. Det var ungdomarnas sommarjobb att göra Brandbergen finare, tryggare och mer färgglatt!

Haninge Kommun och Victoriahem möjliggjorde projektet och vi arbetade som handledare. På temat ’Förebilder’ valde varje ungdom en person som var viktig för dom i deras liv. Det blev mormödrar, syskon, vänner, tränare, idoler – den gemensamma nämnaren var att alla hade stöttat, inspirerat och funnits där när det verkligen behövdes.

Väggen som målades är av betong, färgerna som användes är en miljövänlig uteakrylat som håller under många år. Ingen av ungdomarna hade arbetat med muralmålning tidigare utan lärde sig använda både den konstnärliga tekniken och materialet under sommarjobbet med vår handledning. Inga projektorer används utan motiven tejpas upp och fälten fylls i.

Här berättar en av ungdomarna mer om arbetet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *