Tidigare projekt

Här nedan kan du se ett litet urval av projekt vi arbetat med den senaste tiden. Sedan 2010 har vi varje år genomfört många roliga projekt, den gemensamma nämnaren är att vi alltid arbetar med barn och ungas tankar, åsikter och idéer i fokus. Deltagarnas delaktighet och lust till skapande styr innehållet och utförandet av vår verksamhet. Våra uppdragsgivare kan vara kommuner, skolor, fastighetsbolag, konsthallar, museum, sjukhus eller andra aktörer och institutioner som tycker det är viktigt med barn och ungas skapande och delaktighet.

En brevväxling i film mellan barn i Libanon & Sverige

Under en två dagar lång workshop inom ramen för vårt projekt Children on the run finansierat av Svenska Institutets program Creative Force skapade eleverna filmer med inspiration från barnkonventionen. Eleverna i Sverige brevväxlade genom att skicka sina filmer till en grupp barn som bor i flyktinglägret Shatila i Libanon. Se filmen från workshopen här och läs mer här.

Maxade muralen i centrum

Under tre riktigt varma sommarveckor 2022 skapade 21 stycken ungdomar från Haninge en maffiga muralmålning på temat förebilder i Brandbergen Centrum. Det var ungdomarnas sommarjobb att göra Brandbergen finare, tryggare och mer färgglatt! Ett projekt som möjliggjordes av Haninge Kommun och Victoriahem. Läs mer här.

Kreativt sommarlov på parklekarna

På uppdrag av Skärholmens Stadsdelsförvaltning har vi under två somrar genomfört kostnadsfria workshops i konst, design, mode, film och olika hantverk varje dag under hela sommarlovet. Barnen på parklekarna har haft möjlighet att påverka både utbud, innehåll och material och det senaste sommarlovet avslutade med en välbesökt utställning! Läs mer här (kommer snart).

Skapande på Onsdaxklubben

Onsdaxklubben är en träffpunkt i Haninge Kommun för personer som är över 18 år med funktionsnedsättning. På Onsdaxklubben kan man träffa kompisar, dansa, fika, spela spel, skapa eller bara hänga. I konstverkstaden gör vi workshops i konst, design och hantverk. Verksamheten planeras utifrån deltagarnas önskemål och intressen. Finansierat av Region Stockholms projektstöd. Läs mer här (kommer snart).

Animera Mera på Möja

År 1998 gjorde Erling Ericsson det första animationskollot på Möja. Sedan dess har det varje år varit möjligt för både bofasta och sommargästande barn på Möja att delta på Animera Mera. Den sammanförande faktorn är cut-out animation där barnen själva skriver manus, animerar, redigerar och allt avslutas med en visning på Möja Bio. I samarbete med Möja kulturella ungdomsrörelse och Värmdö kommun. Läs mer här (kommer snart).

Hertha Hillfons keramikverkstad

Till Liljevalchs Konsthalls stora separatutställning med Hertha Hillfon skapade vi en keramikverkstad. Unga som gamla besökarna i utställningen fick möjlighet att prova Herthas konstnärliga material och tekniker. Inspirationen till verkstadens utformning och utseende fick vi från Herthas hem, trädgård och ateljé i Mälarhöjden. Här hittar ni bilder från verkstaden och här kan ni få en liten inblick i utställningen.