En brevväxling i animerad film – Creative Force

07 apr 2021

Innan påsklovet gjorde vi en två dagar lång workshop inom ramen för vårt projekt finansierat av Svenska Institutet och deras program Creative Force. Våra elever kommer ”brevväxla i film” med en grupp barn som bor i flyktinglägret Shatila i Libanons huvudstad Beirut. Vi ser att film är ett språk som talas i hela världen, det är en unik kombination av ord, bild, rörelse och ljud med stora möjligheter till kommunikation. Genom film kan vi göra våra röster hörda, vi kan sprida budskap, vi kan lära oss nya saker och vi kan se världen ur någon annans ögon och på så sätt få syn på en annan persons perspektiv och liv.  Elevernas filmer handlade denna gången om barnkonventionen, tätt sammanflätat med erfarenheter och upplevelser från deras egna liv.


Den digitala affischworkshopen!

07 apr 2021

Under BUFF – Filmfestival gjorde vi vår första digitala workshop, det skapades filmaffischer! Här ser ni några av resultaten. Det var fantastiskt roligt att testa på att göra en workshop via Zoom, tänk att det går:) Vi ska testa fler upplägg snart framöver, både inom konst och film.


Filmskapande på Påsklovet!

31 mar 2021

Tyresö Kommun ordnar med filmskapande på påsklovet!
Torsdag 8/4 gör vi Spelfilmer och Fredag 9/4 arbetar vi med animation.
Det är gratis, för sig mellan 9-13år och drop-in mellan kl. 13-17. Antingen stannar du en halvtimme eller är med hela dagen. Du måste anmäla dig till mikaela.svard@tyreso.se.
Hoppas vi ses!

Affisch-workshop på Zoom!

09 mar 2021


Vi undrar om det finns några barn där ute som vill vara med på vår digitala workshop på Zoom. Den är nu på söndag kl. 13. Det är gratis men anmäl dig gärna till info@denpedagogiskadesignbyran.se

—————————————————————————————————————————-

Skulle du vilja lära dig hur man får fram ett budskap genom att kombinera ord och bild? Då ska du vara med på vår live-workshop under BUFF Filmfestival.

Hanna och Frida kommer under 1h guida dig hur man bäst når fram med sitt budskap genom att göra affischer. Vi lovar att det blir kreativt och roligt, vi skapar tillsammans. Vi kommer inspireras av klassiska filmaffischer för att lära oss om grafisk design och bildkomposition.

Ni behöver några olika papper (ta det som ni hittar hemma, kan vara gamla tidningar, teckningar, återbruk, vitt & färgat papper), några pennor i olika färger, sax och limstift.

Workshopen är från 7år OCH UPPÅT, vi tror det kan vara lika kul för vuxna och barn.

Workshopen är inspirerad av filmen The Peppercorns and The Secret of The Deep Sea, som handlar om ett oslagbart team med fem tonårsvänner, Pepparkornen, som förenas för att ta reda på vem som står bakom kidnappningen av en försvunnen oceanograf som har upptäckt ett sätt att bli av med plastavfall i havet. Ett lopp mot tiden börjar rädda hennes liv och deras framtid.


Jobba med oss?

16 feb 2021

Vi söker en eller flera personer som vill arbeta som filmpedagog i vår verksamhet. Vi har ett roligt och utmanande jobb där vi träffar massor av barn och unga på olika workshops runt om i Stockholm. En stor del av dessa workshops är inom animation och filmskapande i skolan, och här behöver vi stärka upp med fler pedagoger. En vanlig dag innebär att man åker ut till en skola på morgonen och arbetar med en hel klass tillsammans med en av oss. Vi handleder klassen under hela dagen i stopmotion-animation på iPads och redigering i iMovie. Runt klockan 14 brukar vi avsluta med en gemensam filmvisning. Därefter är arbetsdagen slut. Betald restid ingår i jobbet. Vi jobbar mestadels i grundskolan i Stockholms kranskommuner.

Vi söker dig som brinner för barns lärande. Du kan vara student eller färdigutbildad pedagog, eller filmarbetare med en önskan om att arbeta pedagogiskt. Exakt hur tjänsten (eller tjänsterna) utformas kommer vi överens om tillsammans utifrån vad som passar dig. Antingen kan det vara fasta dagar under denna och/eller nästa termin, eller enskilda dagar här och där som vi bestämmer tillsammans.

För att söka skicka ett mail till info@denpedagogiskadesignbyran.se med följande:

– En kort presentation (text eller film) om dig sig själv och ett cv.

– Önskemål om arbetstid. Vad skulle passa dig bäst och hur mycket/lite skulle du kunna tänka dig att jobba? Vilken tidsperiod vill du jobba?

Eftersom vi ofta jobbar på workshops kan vi ha svårt att svara i telefon, men skicka gärna ett meddelande om du har frågor till 0705863057 så ringer vi upp!

Hjälp oss gärna att sprida till de du tror skulle vara intresserade!

Vi hörs! /Frida, Hanna och Anna-Karin