Från idé till bildmanus – En workshop på Zoom!

11 maj 2021

Från idé till bildmanus! En workshop på Zoom för dej från 7 år och uppåt.

Går du och tänker på en rolig filmidé som du vill utveckla? Eller vill du bara få lite tips och knep på hur du kan komma igång och skriva en ny filmide? Då ska du vara med på vår live-workshop. Vi kommer gå igenom grunderna i film och hur du utvecklar din berättelse till ett bildmanus!

Jennifer och Cristina kommer under 1 timme guida dig i hur du utvecklar en idé och får ner din berättelse i bilder och gör bildmanus. Vi skapar tillsammans och vi lovar att det blir kreativt och roligt! Du behöver papper att skriva och rita på (ta det som du hittar hemma), blyerts, sudd, några pennor i olika färger och en linjal.

Workshopen är från 7år OCH UPPÅT, vi tror det kan vara lika kul för vuxna som för barn.

Anmäl dig genom att maila till info@denpedagogiskadesignbyran.se. Länken till evenemanget kommer till din mail en stund innan vi börjar. Vi ses den 13 maj kl 13:00!

Evenemanget är en del av Haninge Kulturskola. Länk till Facebook-evenemanget hittar du här!


En brevväxling i animerad film – Creative Force

07 apr 2021

Innan påsklovet gjorde vi en två dagar lång workshop inom ramen för vårt projekt finansierat av Svenska Institutet och deras program Creative Force. Våra elever kommer ”brevväxla i film” med en grupp barn som bor i flyktinglägret Shatila i Libanons huvudstad Beirut. Vi ser att film är ett språk som talas i hela världen, det är en unik kombination av ord, bild, rörelse och ljud med stora möjligheter till kommunikation. Genom film kan vi göra våra röster hörda, vi kan sprida budskap, vi kan lära oss nya saker och vi kan se världen ur någon annans ögon och på så sätt få syn på en annan persons perspektiv och liv.  Elevernas filmer handlade denna gången om barnkonventionen, tätt sammanflätat med erfarenheter och upplevelser från deras egna liv.


Den digitala affischworkshopen!

07 apr 2021

Under BUFF – Filmfestival gjorde vi vår första digitala workshop, det skapades filmaffischer! Här ser ni några av resultaten. Det var fantastiskt roligt att testa på att göra en workshop via Zoom, tänk att det går:) Vi ska testa fler upplägg snart framöver, både inom konst och film.


Filmskapande på Påsklovet!

31 mar 2021

Tyresö Kommun ordnar med filmskapande på påsklovet!
Torsdag 8/4 gör vi Spelfilmer och Fredag 9/4 arbetar vi med animation.
Det är gratis, för sig mellan 9-13år och drop-in mellan kl. 13-17. Antingen stannar du en halvtimme eller är med hela dagen. Du måste anmäla dig till mikaela.svard@tyreso.se.
Hoppas vi ses!

Affisch-workshop på Zoom!

09 mar 2021


Vi undrar om det finns några barn där ute som vill vara med på vår digitala workshop på Zoom. Den är nu på söndag kl. 13. Det är gratis men anmäl dig gärna till info@denpedagogiskadesignbyran.se

—————————————————————————————————————————-

Skulle du vilja lära dig hur man får fram ett budskap genom att kombinera ord och bild? Då ska du vara med på vår live-workshop under BUFF Filmfestival.

Hanna och Frida kommer under 1h guida dig hur man bäst når fram med sitt budskap genom att göra affischer. Vi lovar att det blir kreativt och roligt, vi skapar tillsammans. Vi kommer inspireras av klassiska filmaffischer för att lära oss om grafisk design och bildkomposition.

Ni behöver några olika papper (ta det som ni hittar hemma, kan vara gamla tidningar, teckningar, återbruk, vitt & färgat papper), några pennor i olika färger, sax och limstift.

Workshopen är från 7år OCH UPPÅT, vi tror det kan vara lika kul för vuxna och barn.

Workshopen är inspirerad av filmen The Peppercorns and The Secret of The Deep Sea, som handlar om ett oslagbart team med fem tonårsvänner, Pepparkornen, som förenas för att ta reda på vem som står bakom kidnappningen av en försvunnen oceanograf som har upptäckt ett sätt att bli av med plastavfall i havet. Ett lopp mot tiden börjar rädda hennes liv och deras framtid.