Jobba med oss?

16 feb 2021

Vi söker en eller flera personer som vill arbeta som filmpedagog i vår verksamhet. Vi har ett roligt och utmanande jobb där vi träffar massor av barn och unga på olika workshops runt om i Stockholm. En stor del av dessa workshops är inom animation och filmskapande i skolan, och här behöver vi stärka upp med fler pedagoger. En vanlig dag innebär att man åker ut till en skola på morgonen och arbetar med en hel klass tillsammans med en av oss. Vi handleder klassen under hela dagen i stopmotion-animation på iPads och redigering i iMovie. Runt klockan 14 brukar vi avsluta med en gemensam filmvisning. Därefter är arbetsdagen slut. Betald restid ingår i jobbet. Vi jobbar mestadels i grundskolan i Stockholms kranskommuner.

Vi söker dig som brinner för barns lärande. Du kan vara student eller färdigutbildad pedagog, eller filmarbetare med en önskan om att arbeta pedagogiskt. Exakt hur tjänsten (eller tjänsterna) utformas kommer vi överens om tillsammans utifrån vad som passar dig. Antingen kan det vara fasta dagar under denna och/eller nästa termin, eller enskilda dagar här och där som vi bestämmer tillsammans.

För att söka skicka ett mail till info@denpedagogiskadesignbyran.se med följande:

– En kort presentation (text eller film) om dig sig själv och ett cv.

– Önskemål om arbetstid. Vad skulle passa dig bäst och hur mycket/lite skulle du kunna tänka dig att jobba? Vilken tidsperiod vill du jobba?

Eftersom vi ofta jobbar på workshops kan vi ha svårt att svara i telefon, men skicka gärna ett meddelande om du har frågor till 0705863057 så ringer vi upp!

Hjälp oss gärna att sprida till de du tror skulle vara intresserade!

Vi hörs! /Frida, Hanna och Anna-Karin


Olle Olsson Hagalund

26 jan 2021

  I hela sitt liv bodde konstnären Olle Olsson Hagalund i sitt trähus i Hagalund i Solna. Huset byggdes av hans morfar år 1891 och när Solna skulle förtätas och bli en förstad till Stockholm protesterade Olle och hans hus blev mirakulöst kvar. Idag är det ett museum som fyller Hagalund med liv och kreativitet. Olle kallade ogärna sig för konstnär och ville heller inte se på sina målningar som konst, han sa en gång att ”jag är naivist för att behålla min bardoms syn på tingen”, med åren blev Olle allt friare, mer färgrik och personlig i sitt skapande. Tillsammans med oss och på uppdrag av Solna stad får eleverna i mellanstadiet i Solna genom workshops i animation bekanta sig med Olle Olsson och hans färgstarka, naivistiska värld!

Läs mer om Olle här! 

Bilder lånade från olleolssonhagalund.se


Årets Formbärare 2020

12 okt 2020

Från Svensk forms hemsida,
Svensk Forms styrka har i alla tider varit att omedelbart ta sig an samtidens utmaningar, idag med visionen Ett hållbart samhälle genom god design. På föreningens födelsedag den 6 oktober korar våra 13 regionalföreningar för åttonde året i rad sina Formbärare över hela landet för att manifestera designens kraft. I år sammanfaller utmärkelsen med Svensk Forms 175-årsdag.
Formbärarna är personer, organisationer eller företag som på olika sätt spelar en stor roll för utvecklingen av form- och designområdet i sin region. Formbärarna får stolt bära titeln i ett helt år fram till nästa Formslag, på Svensk Forms födelsedag.

Formbärare 2020:
Den Pedagogiska Designbyrån

Motivering:
På bara 10 år har Den Pedagogiska Designbyrån brutit ny mark med lärandet inom konst och design som spännande, aktuell och ny betraktelse av samhället utifrån barn och ungdomars perspektiv. Med en bred repertoar av workshops och publik verksamhet har Den Pedagogiska Designbyrån framgångsrikt nått barn och ungdomar, såväl som vuxna, genom design, konst och media. Med pedagogikens teori samt färg och form experimenterar Den Pedagogiska Designbyrån med bildens kraft i yttersta framkant för att hitta nya vägar för det inkluderande lärandet och synen på det.

STORT TACK till alla er som gjort detta möjligt och tack Svensk Form!


Children on the run – Creative Force Svenska Institutet

05 okt 2020

Efter månader av planering, möten och förberedelser ska vi denna vecka göra workshops med elever och lärare för projektet ’Children on the run’ som vi fått stöd från Svenska Institutets program Creative Force. Ett utbyte kommer ske mellan lärare och elever på en skola i Hässelby och i flyktinglägret Shatila i Beirut, Libanon. Vi har kallat det för en ”brevväxling i film”. ”We want to initiate a project that uses animation and film making as a participatory method, telling the stories of the children in the Shatila refugee camp and amplifying their voices. The project seeks to support teachers in their work with providing learning opportunities and create platforms for raising children’s experiences, dreams and beliefs throughout media.” Tack Svenska Institutet för att ni tror på vert projekt!


Stockholm Craft Week

05 okt 2020

Nålfiltstovade spindlar, häftiga spindelnät av metalltråd och drejade bruksföremål blev det när vi fick äran att håll i två workshops under Sthlm Craft Week på temat konsthantverk på Snickeriet i Stockholm. Tack alla barn som ville vara med!